torsdag 31 mars 2011

Bebiskofta.

Det ringde just en vän och sa: Du jag tänkte köpa garn idag, men jag visste inte vad du ville ha... Jag sa glatt: Det fixar jag!
Det ska nämligen stickas till en liten bäbis, och jag har ju redan spanat in och fixat mönstret till denna goding (här uppstickad av Clara Falk) så jag sa: Oh, jag vet en kofta! Hon svarade: Oj, är du så avancerad?
Yes box!
Så nu får jag börja pilla med koftor till höger och vänster, kul! Jobbar på att få klar stickningarna jag har igång nu, två av fyra borde jag kunna få klart nästa vecka, då jag även ska beställa garn till min kofta och mönstret till Emelie. So busy busy. Får se hur det går, jag tänker göra en to-do-list...

Nu till en annan sak: Min Firefox vägrar fungera som den ska och hänger sig bara sen jag uppdaterade, och min Internet Explorer lägger in blogginläggen så att texten bara är en enda klump. Kan någon hjälpa mig? Jag blir tvungen att blogga på Firefoxen och göra allt annat på Explorern...Hilfe!

Besos,
cordy

onsdag 30 mars 2011

Heavens above.

Heavens above leder stort, spännande att se, det är en av mina favoriter till den här klänningen faktiskt.

Prövade klänningen jag ska ha på min väns bröllop och insåg att vintageboleron i rosa inte kommer passa så grymt som jag trodde och funderar på om jag istället ska beställa Whirley fig och sticka en Emelie? SJÄLVKLART ska jag göra den andra till den andra klänningen också, meeen... Vad tror ni? Jag tror det kan bli himmelskt sött :-)

Just nu stickar jag som en tok på linnet Maj, den grå Karinmössan och Paintbox-tröjan så jag så snart som möjligt kan beställa mitt Rio-garn och göra herrkoftan. Och sen Emeliesarna. Eeek.

POK,
cordy

måndag 28 mars 2011

Klänningen.

För att hjälpa er lite så är detta klänningen koftan är tänkt att vara till! Bilden är tagen från Indiskas hemsida. Puss igen, cordy (Av någon anledning kan jag inte byta rad i den här webläsaren och den andra funkar inte, så...ja.)

Hjälp!

Okej folket, jag behöver hjälp!
Jag har bestämt mig för att sticka koftan Emelie och tanken är att jag ska ha den med min röd- och vitrandiga klänning jag köpte i helgen, men förstås även till annat.
Har dock svårt att bestämma mig för vilken färg!
Här är förslagen (klicka på namnen för att se dem):

1. Apricot
Smoothie


2. Heavens
above


3. Sunflower
Susie


4. Elephants
Daydream


5. Vatican
Pie


6. Whirley
Fig


Rösta i omröstningen till höger!
Tack för hjälpen :-)
Puss,
cordy

Back in town!

Har hälsat på min syster i helgen tillsammans med mamma och pappa, har inte träffat dem sen jul så det var supermysigt. Åkte till Linköping två timmar innan de skulle komma så jag kunde spana in garnaffärerna och hittade en grym som heter Garnnetto, gick dit med mamma på lördagen och handlade garn till Karin- och Brittamössan jag ska göra till henne; ett brunt nystan Drops Fabel, ett svart av densamma, ett nystan Fame Trend i limegrönt, turkos, brunt och gult och ett Drops Delight i blå toner. Kommer bli jättefint!
Bad även mamma ta ett kort på mig i Brittamössan så ni får se hur den snyggingen (fick beröm för den på garnaffären!) sitter på mig.
Så där har vi det... Hursom, lägger upp bilder på mammas garn sen, är lite busy med annat just nu. Linnet jag skulle sticka i helgen blev det inte ens första resåren på, glömde helt att sticka... Tokigt. Har iallafall bestämt mig, med hjälp av mamma, för vilken färg jag ska sticka upp herrkoftan i. Det blir Rio
och så får jag spara Elephant's Daydream till nångång nästa år!


Vi hörs,

cordy

tisdag 22 mars 2011

Britta färdig.

Så var Britta färdig! Blev inte för kort, hurra! Har inte pressat den än som man ser på bilden, och det blev nåt litet vajsing med sista 2 varven men over all är jag toknöjd.
Kom på mitt i allt att jag sa för nåt år sen att: När jag är trettio ska jag vara en karatestickare! Jag skulle vilja påstå att jag är på god väg... :-)

Imorgon är en ny dag med nya projekt.

Gonatt,
cordy

Britta so far.

Nästan klar och ack så fin! Hoppas den inte blir lika kort som Karinmössan, för den här vill jag bo i, så söt är den!
Kan nog få klar den ikväll eller imorgon.

Just nu stickar jag dock på dödskalletröjan som varit "hibernating" som de säger på Ravelry, vill få klart framsidan till på fredag, då jag behöver stickorna till helgstickningen (linnet Maj från Vintage på svenska). Måste få klar den, hatar att ha saker liggande. Har haft funderingar på att repa upp den eftersom
1) skallen hamnade för långt ned
och
2) jag klippt av trådar på ställen där jag kunnat låta dem löpa med eftersom jag inte visste hur man gjorde, så det kommer bli lite knöligt eftersom jag måste fästa trådarna...och jag är ingen superfästare direkt.
Men jag vet inte. Jag har lagt sånt arbete på skallen, och det var det första jag mönsterstickade, plus att jag inte vet om jag kan använda det vita garnet sen igen eftersom det är just klippt. Känner att jag nog hellre gör klar den och sen säger: ja, den blev inte perfekt, men det var min första och jävlar vad jag jobbade på den! och sen gör en till, fast i Domiknitrix eget mönster Sweetheart (som jag även ska göra med rosetten, den är SÅ SÖT! Kanske även med någon av de andra mönstren i boken, finns ett hjärta som är muy bonito...Jag kommer sticka ihjäl mig.)

Nu ska jag dock ta en paus från stickningen och duscha och stretcha lite, tog en härlig morgonpromenad med min kurskamrat Elin för några timmar sen och försöker nu hålla piggheten uppe! :-)

Later,
cordy

måndag 21 mars 2011

Egna mönster.

En av mina raraste och äldsta (alltså...vi är lika gamla, vi har bara känt varann länge, sen vi var nio typ.) vänner, Sanna, tycker jag ska starta egen hemsida och sälja saker.
Här är anledningen till att jag inte kan göra det:
Jag har inte ett matematiskt ben i kroppen, och stickning är med jämna mellanrum sjukt mycket matte.
Aporna var inget problem, men jag skulle aldrig kunna göra ett mönster helt från scratch till...låt oss säga en kofta. Så att sälja mina egna saker är inte aktuellt än på några år...

Det senaste exemplet på min o-matte-hjärna är de här fina mössorna av Johanne Ländin. Jag förstod inte varför mössan blev så rackarns kort, men idag när jag skulle börja minska på Brittamössan insåg jag att förra mössan minskade jag en på varje varv, inte två på vartannat.
Och vet ni vad...jag kan inte förstå om det gjorde skillnad eller inte!
Det måste vara allt det här dretet i buljongtärningar som förstört min hjärna...

Hursom, det kommer dröja ett tag till, men tack ändå :-)

Puss,
cordy

fredag 18 mars 2011

Apor.

Jag gillar att göra apor. Jag gör dem inte så ofta dock. Har gjort en till Palle, en till Ida och en till mina arbetskamrater. Tänkte visa de två första, den sista har jag inget riktigt bra kort på.
Har inget mönster på dessa, de improviserades fram, men visst är de söta? :-)

Den sista var blå med en grå tröja med ordet Multiskapa på. Jag tyckte det var roligt därför att det var en knapp vi var tvungen att trycka på varje gång man ändrade en order...och det innehåller ordet apa. Min humor...oslagbar.

Vad annat är nytt? Har påbörjat min Brittamössa, kommer en bild så fort jag är klar med första blomraden, är hittills halvvägs. Beställde även garn till ett linne jag tänkte sticka ihop nästa helg, Drops Muskat kornblått och vitt. Kommer bli mumsigt värre till sommaren med solbrännan jag planerat att skaffa. Och rött läppstift. Aaah... Är det snyggt kanske det blir ett rödvitt också. Nåt ska man ju ha att segla i...

Kramar,
cordy

torsdag 17 mars 2011

Karinmössan färdig!


Färdig! Så nu kan jag koncentrera mig på att plugga inför mitt spanskprov imorgon.
Den är lite för kort, och lite för tight, så ska sticka nästa mindre hårt och lägga till nån cm i början. Ska även pressa liiiite till, knöggligheten försvann rätt duktigt på det viset vilket var kul att se då den var rätt knögglig.
Ska påbörja Brittamössan ikväll när jag inte pallar att estudiar español nåt mer... Vilket lär gå rätt fort...

Puss,
cordy

onsdag 16 mars 2011

90 besök?!

Gick in tidigare idag och kollade min statcounter och insåg, smått chockad, att jag fått 71 besök! Sist jag tittade var siffran uppe i 91, och minst två är jag, men goddamn!
Nu kanske ni tycker jag överdriver min glädje lite, men så många besökare på en dag har jag aldrig haft på nån blogg! Det gör mig lite nyfiken på vilka det är som läser, eftersom det sällan kommer kommentarer, så snälla, droppa en kommentar också om ni vill bidra till min besökaryra ;-)

Invigde boleron idag på spansklektionen, så här såg det ut innan jag gick hemifrån:
Blev riktigt fint med min sjal från Indien tycker jag!

Har även fortsatt på Karin Kurbitz, som trots att jag dabbat mig på minskningen blir riktigt fin, har hopp om både min Brittamössa och kommande Karinmössor! Det är ju ett så roligt mönster...

Det var min lilla update för idag, ska fortsätta på Karinmössan och förhoppningsvis bli klar imorgon!
Glöm inte att kommentera om ni läser så jag får se vad ni är för några :-)

Pussar,
cordy

tisdag 15 mars 2011

Boleron Amanda.

I fredags fick Karin handla garn och stickor åt oss båda innan tåget gick då jag var tvungen att åka hem till lägenheten en snabbis, jag skulle nämligen påbörja min bolero och lära henne sticka på samma gång.
Tanken var pastellgul eller pastellrosa, men dessa färger fanns inte så efter att Karin över telefon betygat att den senapsgula var suverän så köpte hon den. Till sig själv köpte hon Colinettes Point 5, färgen Mint Julep och är nu lika såld som mig på Colinette.
Hursom, jag stickade på tåget, under kvällens visning av filmen Shortbus (vilket gjorde att det blev lite löst här och var eftersom jag tittade på projektorn och inte stickningen) och vidare under helgen. Vi var på kurs i en skog utanför Uppsala, och när tillfälle bjöds så satt vi och stickade.
Älskar garnet, Drops Paris, 100% combed cotton, tungt och enkelt, men ändå mjukt.
Ikväll gjorde jag klar den, och så här ser den ut! Ska nog pröva den med klänningen jag ska ha på bröllopet och se om det är värt att göra en som matchar den. Annars överväger jag helt ärligt att byta klänning...


Mönstret är från Stickat och virkat, Vintage på svenska. Finns en hel del mysiga mönster där i, ska bland annat göra ett linne, shorts och en helt gudomlig/skum kofta jag bara måste göra...

Besos,
cordy

torsdag 10 mars 2011

Tummarna.

Mina tummar hatar mig. De nedersta lederna är ömma, och jag befarar att det har med mitt stickande att göra. Turligt nog kommer helgen bjuda på paus i stickningen i form av spännande utbildning, så jag får helt enkelt smörja dem med nån sorts salva och hoppas på det bästa!

Långtröjan är nästan klar, håller på att sticka den nedre mudden nu och sen är det som bekant bara ärmarna kvar. Den kommer bli supermysig, och det faktum att garnet hade en annan färg har inte spelat så stor roll, det har tvärtemot blivit en häftig effekt av att det blir mer och med vitt ju längre ned man kommit. Har dock blandat det lite med det rosa, så det ser finfint ut. Hoppas bara att ärmarna blir bra, de går ifrån intensivt rosa till...inte fullt så intensivt. Håll tummen.

Mössan är också inne på sluttampen, men jag har gjort minskningarna felaktigt eftersom jag missförstod mönstret och upptäckte det först ett och ett halvt varv försent och vägrade backa mer än ett halvt. Men jag tror den blir fin ändå, och detta var ju ändå bara första försöket, så jag kan nöja mig med FinOmÄnIntePerfekt denna gång :-)

Puss på er,
cordy

måndag 7 mars 2011

Bilder på posten.

Jag fick post idag! :-D Allt jag beställt kom och fyllde mitt postfack, härligt värre! Domiknitrix Whip your knitting into shape (Så nu kan jag göra mohawkmössor till mina kusinbarn som jag lovat!), mössan Britta och Debbie Bliss från förra våren och sommaren. Höstnumret var roligare, men visst finns det stickbara saker här med!
Resten av garnet till min tröja kom också! Tyvärr så gjorde jag inte som jag tänkte först och skrev in i beställningen att jag ville att rosa skulle vara den dominerande färgen för jag tänkte, dumt nog, att den här färgen var nog inte så annorlunda (annars brukar färgerna kunna skilja sig rätt rejält) MEN det var den visst. Öppnade paketet och möttes av en massa blått! Turligt nog har jag kvar lite av det rosa, så jag varvar lite i början. Men än så länge är det inte en så stor skillnad, så den blir nog inte så abrupt som jag först trodde.

Och som man ser på den sista bilden är det ett parti med mycket grönt och blått i slutet så det flyter nog ihop rätt bra ändå...
Mysig tröja kommer det bli hur det än går! :-)

Besos,
cordy

torsdag 3 mars 2011

Lite projekt och mitt får.

Snöt ett får på Amårmässan idag, så den bor numer i min garnkorg. Hon heter Bibbi.Det går framåt för Karinmössan! OCH jag kommer kunna ha den. Den är tight. Men bärbar.Ett tröjprojekt jag ännu inte visat, tänkte inte terroruppdatera med denna som jag gjorde med den förra tröjan. Den utgår från samma mönster, men jag kommer göra den längre och hellånga armar. Det är mitt Colinette Mohair färg Paintbox, mycket gulligt och lite tokigt. Väntar på två nystan till, de kommer nog på måndag. Vill göra en i färgen Florentina också... SÅ fint.

Nåja, det var dagens update ;-)

Gonatt,
cordy

tisdag 1 mars 2011

Design?

Ju mer jag tittar på andras bloggar, desto galnare tycker jag min ser ut. Funderar på om jag ska göra om designen. Vad tror ni? Och vad ska jag göra för att göra det finare?

Puss,
cordy

Mormorsrutor.

Detta blev mer av en mormorsplätt, men hursomhelst!
Jag suger på att virka, helt ärligt, MEN jag vill göra en mormorsrutefilt vars tema blir Mitt år. Så en ruta om dagen, präglad av dagens humör och känslor.
Idag var jag grå och blue, men längst därinne är det rött och härligt trots allt...
Jag har för många projekt nu, så man får se hur det går, jag brukar ju ge upp på sånt här, och hinner jag inte en dag får jag väl virka i efterskott.
Hoppas jag får in knycken (för den där blev RUND) och får klart den iafl, det är ju så fint med mormorsrutor!

Me gusta hacer punto, me gustas tú!
cordy

Bild på tröjan.

Liten bild på tröjan jag gjorde klart förra veckan.
Det kommer komma bättre bilder, lovar. Och så där ser jag ut, för er som inte visste det.

Besos,
cordy