onsdag 27 april 2011

Beställning x 2.

Igår när jag trött efter tågresan stod och väntade på min sushi kom mailet från Colinette om att mitt garn är skickat, hurra! Så jag hoppas att det kommer på fredag så jag kan börja pilla med Emelien.

Mamman till min lilla ögonsten ringde för ett tag sen och berättade att hennes vänner blivit impade av koftan och undrade om man kunde beställa. KUL! Dock var hennes bäbis större än sista storleken, men det känns som om jag bara behöver göra ökningarna som de gjordes på de två tidigare storlekarna...eller? Det känns väl logiskt? Inte för att logik nånsin varit min starka sida, nåt som kanske inte riktigt är så roligt när man stickar, men det låter väl rimligt?
Hm. Spännande. Hon skulle lämna önskemål om färg så får jag se sen! Det läskigare är väl mer att jag inte får fria händer helt, den första koftan var mer: Vi vet inte vad det blir, men jag har köpt mycket grönt och brunt, så kör på det! Och sen sa min barnsliga/lekfulla sida: NYCKELPIGOR!
Så...ja.
KUL hursomhelst!

Annars stickar jag på mammas Britta-mössa och vill göra klart dödskalletröjan. Kanske kan göra den parallellt med koftan? Nja...

POK,
cordy

torsdag 21 april 2011

Bäbiskoftan.

Nu var det länge sen jag bloggade, men det är därför att den ena webbläsaren gör att texten blir en enda klump och den andra funkar knappt alls, men nu måste jag ju bara visa vad jag gjort klart:
Bäbiskoftan till en superfin liten tjej jag varit och hållt idag! Hon knep mitt hjärta rejält, och självklart ska hon ha hemstickat.
Mönstret heter Little Coffee Bean av Elizabeth Smith. Jag skulle ha gröna knappar på koftan, men det visade sig att dem hade jag glömt kvar när jag åkte så igår fick jag köpa knappar, och turligt nog blev det nyckelpigor, visade sig att jag var helt rätt ute när jag från början tänkte köpa röda knappar.
Väldigt nöjd! Imorgon ska jag fixa så att hon får den snart också :-)

I övrigt har jag beställt Whirley Fig till min första Emelie, och stickar på mössor till höger och vänster.

Glad påsk, och sticka på!
cordy

tisdag 5 april 2011

Heavens above.

Heavens above vann en jordskredsseger (ehum...) med fyra röster av nio, så det blir den som jag stickar Emelien i till den rödvita klänningen :-) Ska göra den i Whirley Fig först som sagt, men jag sparar den till maj eftersom jag hastigt och lustigt blev tvungen att köpa kamera och därmed fick ett litet hål i plånboken.

Apropå koftor så går det himla bra med bäbiskoftan, den är snabbstickad! Jobbar på att kunna få klar den imorgon eller på torsdag så att den kan postas fort som attan till de blivande föräldrarna :-)
Blir det garn över så blir det matchande strumpor också!

Puss,
cordy