måndag 2 maj 2011

Jag älskar #twitterjunta!

Måste bara säga det! Jag älskar't! Man lägger upp en bild, uppmuntrande ord, man ber om hjälp, genast är tre-fyra twitterknitters där och kommer till undsättning.
Ni är grymma!

Besos,
cordy

Eureka! ...eller?

Fick hjälp igår av Billigtgarn på twitter via twitterjunta angående spetsen, jag hade gjort fel sorts omslag, det man använder när man ökar maskor. Det finns fler tydligen. Who knew?
Hursom, när man stickar spets ska man bara lägga tråden över högerstickan, och inte sno den om. Så nu vet ni som inte redan visste det det... Så slipper ni sitta och slita er hår, som jag gjorde.

Har dock ett rent elände med mönstret, hoppas att det beror på att jag är ovan engelska mönster... Finns många jag kan fråga om råd dock eftersom koftan är så populär, men det sätter ju verkligen käppar i hjulet för mig. Just nu försöker jag lura ut hur jag fortsätter efter resåren...
Jag hoppas verkligen den här koftan blir bra.

Besos,
cordy

söndag 1 maj 2011

Vad gör jag för fel?

Okej, people, jag behöver hjälp!
Har börjat med min Emelie och kom på att det kunde ju vara bra att öva på spetsen innan jag kom dit i mönstret. Smart drag, visade det sig, för min spets ser ut såhär:och inte såhär (bild klippt från mönstret, Emelie av Elin Berglund):
Så...kan nån säga vad jag gör fel? Nån som stickat den själv eller har stenkoll på spets? Själv är jag nämligen förvirrad till max...

POK,
cordy